Iris van Stal De Meyboom in Lattrop

Iris Zandhuis

Hallo allemaal, ik ben Iris Zandhuis, getrouwd met Pieterjan Zandhuis samen hebben we een dochter Juul.. Ik heb het geluk gehad dat ik in 1987 geboren ben op de Meyboom, en opgegroeid ben tussen de dieren. Mijn ouders zijn dus Hans en Hannie, en ben opgegroeid met 3 broers, Michel, Robbin en Boy.

Je kunt wel zeggen dat het mij met de paplepel is ingegoten! Opa Johan die vroeger deed Melkveur’n met paard en wagen. Mijn vader Hans die vele paarden heeft gefokt, opgeleid en verkocht, en rond 1980 samen met mijn moeder Hannie paardenopfokbedrijf de Meyboom heeft opgestart. Daarnaast hadden ze samen met opa Johan en oma Truus een gemengd boeren bedrijf met koeien en varkens. 

Doordat het hart van mijn vader meer lag bij de paarden zijn we in 2005 volledig over gegaan op de paarden.

Toen mijn broer Michel al reed, wilde ik ook altijd graag op de pony. Totaal andere tijden dan nu, maar ik was niet bang en niets kon mij te gek. Heb dan ook een ontzettende mooie pony-tijd gehad. De eerste echte pony waar ik op heb leren rijden was Barbarossa. 

Daarna volgende Matador en Jumper. Top pony’s waar ik ook geregeld naast lag, maar heel veel van geleerd heb. Met Jumper ben ik o.a Overijssels Kampioen bij het springen geweest. Na de overstap naar de paarden ging ik me al vrij snel specialiseren in de dressuursport.

Naast het paardenleven heb ik ook de opleiding HBO Bedrijfseconomie afgerond, en werk ik inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier bij Uitzendbureau Europrofessionals in Denekamp. Ook ben ik mijn instructeursdiploma gaan halen en ben ik sinds 2020 gediplomeerd KNHS Dressuurjurylid.

Ik heb vele talentvolle paarden mogen opleiden richting de subtop en meerder jaren achter elkaar deel uitgemaakt van het Rabo-talententeam met o.a Sandro Boy en Samba. Ik les al bijna 15 jaar met heel veel plezier en succes bij Vincent-julien van Gasselt. Naast het lesgeven houdt ik me ook bezig met het opleiden en uitbrengen van paarden, in en verkoop, begeleiding, administratieve werkzaamheden en het organiseren van KNHS-wedstrijden.

In mijn lesgeven wil ik graag het goed leren paardrijden overbrengen, consequent zijn en op gevoel rijden. Ik ben een fanatieke instructrice die tussendoor graag een grapje maakt. Ik vind het erg leuk om talentvolle ruiters en amazones les te geven, en net dat beetje extra uit de training te halen. Bij mij in de les kom je dus wel hard aan het werk maar staat plezier voorop!

Ik ben trots op De Meyboom, ons familiebedrijf, en vooral ook op Puri en Mullie, aan een half woord hebben wij samen genoeg!

Kindercoaching

Spiegelen met paarden

Teambuilding

Menu