Nooit te oud om te leren

Beginnen met paardrijden

Iedereen kan beginnen met paardrijden. Of je nou nog heel jong of volwassen bent, je bent nooit te oud om te leren. We krijgen vaak de vraag vanaf welke leeftijd kinderen kunnen beginnen met paardrijden. Wij adviseren vaak om te beginnen vanaf 6 á 7 jaar. Het komt wel eens voor dat kinderen op jongere leeftijd kennis komen maken met paardrijden. In overleg met ouders kijken we of jonge kinderen kunnen starten met privélessen of dat het beter is om te beginnen met smurflessen. De smurflessen zijn bedoeld voor kinderen t/m 6 jaar. Daar maken kinderen op een speelse wijze kennis met de pony’s door te poetsen, te zadelen en een rondje op de pony te rijden.

Lijkt het je leuk om te beginnen met paardrijden, vraag dan vrijblijvend een proefles aan. Zo kunnen wij wat meer informatie geven en kun jij ervaren hoe het is om bij ons te gaan paardrijden. Na de proefles kun je beslissen of je wel of niet bij ons wilt gaan paardrijden. Als je wilt beginnen hebben we een speciaal starterspakket voor beginnende ruiters/ amazones. Je krijgt dan eerst een aantal privélessen, zodat je de basisbeginselen goed kunt oefenen. Ook leer je dan alles over poetsen, opzadelen en afzadelen.

Wij begrijpen dat je niet meteen een outfit wilt aanschaffen. Daarom adviseren wij de eerste lessen een strakke broek of legging te dragen. Bij het schoeisel is het van belang om een zool te hebben met een klein hakje. Veiligheidscaps kun je voor de eerste periode bij ons lenen. Als je zeker weet dat je op paardrijles wilt dan is het goed om te beginnen met de aanschaf van een paardrijbroek, goed schoeisel en natuurlijk een goedgekeurde cap.

Paardrijles bij Stal De Meyboom in Lattrop
Menu