Teambuilding met paarden

Paardenkracht voor teams

Een groep mensen is niet altijd meteen een team. Een team ontstaat, wanneer een groep mensen gaat samenwerken en probeert om hetzelfde doel te bereiken. Om als team succesvol te kunnen zijn, zijn enkele factoren essentieel. Vertrouwen, veiligheid, integriteit en heldere communicatie zijn onderwerpen die bijdragen aan een succesvolle samenwerking.

Paardenkracht voor teams kan ingezet worden als teamuitje, teambuilding of als teamtraining.  Vooraf stemmen we af welke doelstelling deze training heeft. Aan de hand daarvan stellen we samen een maatwerk programma op.

Een training met behulp van paarden zorgt voor bewustwording en inzicht. Doordat het paard spiegelt, geeft het ons een directe kijk op de werkelijkheid, in het hier en nu. Het paard reageert op onze intentie en emotie, waardoor we heel dichtbij onze kern komen. Door in de oefeningen het 360 graden feedback model (tip/top) toe te passen, krijgt elke deelnemer een duidelijk beeld van hoe de ander hem/haar ziet en of de ware intentie ook overkomt bij de ander. In de training streven wij ernaar iedereen direct handvatten te geven om de volgende stap te kunnen zetten in de praktijk. Het vormen van een team begint immers bij ieders individuele kwaliteiten. Samen groeien naar een volgende stap, is de eerste stap op weg naar het vormen van een team.

Paardencoaching bij Stal De Meyboom in Lattrop door Puri
Menu