Paardencoaching

Coaching met behulp van paarden? Hoe werkt dat precies?

“Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Wat zou je willen zien als je in de spiegel kijkt?”

Door de Master Special Educational Needs kon ik mij (Puri), tijdens mijn tien jaar in het basisonderwijs, verder specialiseren op kinderen en gedrag. Dat ik dit nu kan combineren met mijn passie voor paarden, in het coachen, is een droom die uitkomt. Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Doordat paarden spiegelen wat ze zien en ervaren, ook datgene wat niet wordt gezegd, maar (misschien onbewust) wel aanwezig is, kun je door deze manier van coachen nieuwe inzichten krijgen. Met behulp van het spiegelend vermogen van een paard en een juiste vertaling door de coach, kan iemand zich bewust worden van zijn of haar gedrag. Paarden spiegelen immers gedrag en emoties waardoor mensen écht in contact kunnen komen met hun eigen ik.

Mensen kunnen zich bewust worden van belemmerende factoren, drijfveren en sturingsmechanismen. Door deze bewustwording wordt duidelijk wat iemand zou kunnen veranderen of welke doelen gesteld kunnen worden. Doordat paarden geen waardeoordeel geven is het een hele vriendelijke manier van coaching. Paarden reageren slechts op dat wat er op dat moment speelt.

Individuele coaching
Op professionele en speelse wijze bied ik ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen. In een 1 op 1 sessie werken we aan verschillende thema’s.

Pony Power voor Kids
Een unieke trainingsmethode voor kinderen vanaf 6 jaar, met inzet van paarden. De cursus is praktijkgericht en vindt plaats in de buitenlucht.

Anders leren met paarden
een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl.

Paardenkracht voor teams
Een groep mensen is niet altijd meteen een team. Een team ontstaat, wanneer een groep mensen gaat samenwerken en probeert om hetzelfde doel te bereiken.

Gratis kennismakingsgesprek inplannen

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of op locatie.

De werkwijze

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt als persoonlijk en betrokken. Wat begint met een kennismaking en intake gesprek om elkaar beter te leren kennen en doelen te stellen eindigt met een coaching sessie en evaluatie waarin we terugkijken op het traject.

Kennismaking

Tijdens dit kennismakingsgesprek kan ik wat over mezelf vertellen en hoe ik te werk ga. Dit kan telefonisch, maar u kunt ook een afspraak maken om het bedrijf een kijkje te komen nemen.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek kunt u informatie geven over de reden van de aanmelding en dan stel ik een behandelplan op. Het intake- gesprek vindt plaats bij mij op locatie.

Coaching sessie

Een coaching sessie zal voor kinderen maximaal een uur duren (en voor volwassen 1,5 uur) en zal over het algemeen in de manege bij de paarden plaats vinden. Na elke coaching sessie evalueer ik met u, of uw zoon of dochter en schrijf ik een kort verslag die ik vervolgens met u deel.

Evaluatie

Na afloop van alle coaching sessies vindt er een eindgesprek plaats. Samen bespreken we of het doel wel of niet behaald is. In overleg beslissen we of we het traject kunnen afronden of dat het wenselijk is om het doel bij te stellen en het traject nog voort te zetten.

Menu